top of page
STIPENDI SAAMELAIS TAITEILIJOILLE
1 x 40.000 | 1 x 30.000 | 1 x 20.000 | 1 x 10.000 SEK
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

INFO

Sápmi Art är ett nytt stipendium med mål att uppmuntra samiska talanger inom olika konstarter att fortsätta sin utövning inom konst och även lyfta fram de som redan är etablerade. Målet med stipendiet är också att medverka till att den samiska kulturen uppmärksammas.

TIETOJA SÁPMI ART

MIKÄ ON SÁPMI ART?

Sápmi Art on stipendi, jonka tavoitteena on rohkaista saamelaisia taiteen kykyjä eri taidelajeissa, jotta he jatkaisivat taidelajiaan ja kannustaisivat jo taidealalla eteneviä taiteilijoita. Stipendin tarkoituksena on myös edesauttaa saamen kulttuurin huomioimista.Stipendit jaetaan vuonna 2020 (jo kolmas vuosi). Stipendien kokonaisarvo on 100.000 Ruotsin Kruunua, joka jaetaan neljälle valitulle taiteilijalle. 1 x 40.000, 1 x 30.000, 1 x 20.000, 1 x 10.000 SEK.

KUKA VOI HAKEA?

Olet saamelainen taiteilija, joka tuottaa yhtä tai useampaa taidelajia: Kuva/Muoto, Duodji/Käsityö tai Musikkia, ja olet aktiviinen alueellasi: Ruotsin, Norjan tai Suomen Sápmi/-Lappissa. Jos täytät edellämainitut kriteerit, niin sinulla on mahdollisuus hakea stipendiä Sápmi Art.

NÄIN HAET?
Täyttämällä stipendinhakemuksen, jonka löydät kotisivumme etusivulta. Hakemuksen viimeinen jättöpäivä on 31.12.2019. Lähetä hakemuksesi tänään!

KUKA JAKAA STIPENDIT?
Stipendit jakaa Team Lapland säätiö, jonka lautakunta myös käsittelee hakemukset. Team Lapland on myös tämän uuden stipendi Sápmi Art perustaja, jonka kotipaikka on Jokkmokkissa. 

KOSKA STIPENDIT JAETAAN?
Sápmi Art stipendit jaettiin ensimmäistä kertaa  saamelaisille taiteilijoille Jokkmokin talvimarkkinoiden yhteydessä helmikuussa 2018. Vuonna 2019 jaettiin stipendit saman tapaan jokkmokin talvimarkkinoilla ja 2020 stipendit jaetaan perinteisesti samaan tapaan.

STIPENDIN SAAJILLE ASETETUT VAATIMUKSET!
Sápmi Art stipendin käytötarkoitukselle ei ole vaatimuksia.
Team Lapland säätiö vaatii kuitenkin, että stipendin saajan tai hänen edustajansa on vastaanottamassa stipendin Jokkmokin talvimarkkinat päivillä, jolloin stipendit jaetaan.

TIETOJA SÁPMI ART

TIETOJA SÄÄTIÖSTÄ

1:nen marraskuuta 2017 yhtyivät ryhmä ihmisiä tapamaan Jokkmokkissa. Kokouksen määränpää oli käynnistää tämä uusi stipendi vahvistamaan saamelaista taidetoimintaa ja kulttuuria. Sinä päivänä tehtiin historiallinen päätös että perustettaisiin Keräys-säätiö (Insamlingsstiftelsen) Team Lapland, joka vuorostaan on perustanut Sápmi. Jokkmokkin markkinoilla, lauantaina 3. helmikuuta 2018, apuraha myönnettiin ensimmäistä kertaa seuraaville onnekkaille: Lina Maria Viitala, Laila Mari Brandsfejll ja Johanna Minde.

TEAM LAPLAND
Insamlingsstiftelsen (keräys-säätiö)
Team Laplandin perustaja
www.team-lapland.com

TIETOJA SÄÄTIÖSTÄ

Onko sinulla kysyttävää?

 Ota yhteyttä!

Kiitos! Viesti lähetetään.

TULPPA
bottom of page